3 fantastiska filmer om mode

Filmsugen men vet inte riktigt vad du vill se? Varför inte passa på och både lära dig mer om någon av tidernas stora modeikoner, och samtidigt få massor av modeinspiration på köpet? Genom åren har det gjorts en hel del filmer både om de som skapar mode och de som skapar stilar och trender. Här är tre tips som gör att dagen försvinner i ett nafs!

Coco före Chanel – Audrey Tatou, som blev en stjärna efter filmen Amelie från Montmartre, spelar huvudrollen som den unga Gabrielle Chanel. Gabrielle och hennes syster Adrienne jobbar på en bar och sjunger varje kväll om flickan Coco, vilket blir det smeknamn hon själv tar, långt innan karriären som modeskapare tar sin början.
The September Issue – En spännande dokumentär som följer livet bakom kulisserna på den amerikanska modetidningen Vogue, där chefredaktören Anna Wintour styr sitt skepp med järnhand. Filmen visar modeskaparna, modellerna, journalisterna och fotograferna som skapar årets viktigaste nummer av tidningen.
Yves Saint Laurent: Den stora kärleken – Filmen med den vackrare titeln “L’amour fou” i original är ett känslosamt porträtt av en stor modeskapare. Den fokuserar på hans liv och hans kärleksrelation med sin kollega Pierre Bergé som också är filmens berättare.

marinate