4 ikoniska musikvideor med supermodeller

Att musik och mode är tätt sammantvinnade är inget nyhet, men aldrig är det så tydligt som när supermodeller tar plats i musikvideor. De blir omtalade, och i vissa fall blir videon större än själva låten. Här är videor som fått människor att titta både en och två gånger;

  • Freedom – George Michael – Större än så här blir det inte. Nittiotalets vackraste ansikten Cindy Crawford, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Linda Evangelista och Christy Turlington gjorde den här videon till ett konstverk att minnas.
  • Too funky – George Michael – Han gjorde det igen! En ny uppsättning fantastiska modeller till ytterligare en grym poplåt. Den här gången var det Tyra Banks, Linda Evangelista, svenska Emma Wiklund (då Sjöberg), Estelle Hallyday, Shana Zadrick, Beverly Peele och Nadja Auermann som fick synas i rutan.
  • November rain – Guns n’ roses – I den här känslosamma rockballaden står amerikanska supermodellen Stephanie Seymour i fokus. Hon hade dessutom ett förhållande med sångaren Axl Rose, och videon blev en av den tidens dyraste produktioner.
  • Wicked game – Chris Isaak – Drömsnygga danskan Helena Christensen blev förevigad som Chris Isaaks olyckliga kärlek i den svartvida videon som fortfarande är en riktig klassiker och en uppvisning i sensualitet.
marinate