Carin Rodebjer från Gotland till New York

1999 bodde Carin Rodebjer i New York, och människor började uppmärksamma de egendesignade kläderna som hon bar dagligen. Hon började sälja i liten skala och grundade sedan sitt eget modemärke Rodebjer. Idag säljs märket i 20 länder och har två egna butiker i Stockholm.

Snyggt designad oversize
Klädernas kännetecken är lösa kostymer och tvådelade set, stora kaftaner och lättburna klänningar och kimonos. Tanken är att den som bär plaggen lätt ska kunna ha dem både dag- och kvällstid. Designen inspireras av kampen för mänskliga rättigheter och kvinnokampen såväl som musik, film, konst och litteratur. Varumärket Rodebjer har vunnit flertalet priser och har länge setts som ett av Sveriges mest uppskattade modemärken.

Carin bakom Rodebjer
Carin Rodebjer föddes 1970 och växte upp på Gotland. 1993 började hon jobba inom mode, och flyttade några år senare till New York för att studera på Fashion Institute of Technology. Även idag kan man se mixen av det lantliga Gotland och metropolen New York i Carins design. Hennes personliga modeförebilder är Katja of Sweden, Marimekko, Coco Chanel och Yves Saint Laurent. Visionen för hennes design är och har alltid varit att lägga makten i kvinnors händer, att förhöja kvinnors personlighet genom att förenkla deras klädval.

Flerfaldig prisvinnare

  • 2005 – Damernas Värld Guldknappen
  • 2010 – Habit’s Best Designer of the Year award
  • Flertalet “Årets designer” från svenska ELLE.

Och det fortsätter att gå bra för märket. Kända personer som fångats på bild i Rodebjerkläder är bland andra Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Sofia och skådespelerskan Meryl Streep. Rodebjer fortsätter att vara ett självklart inslag på den svenska modehimlen, på visningar och under prisutdelningar och håller dessutom ett högt andrahandsvärde jämfört med många av konkurrenterna.

marinate