Modetips för vår och sommar

Finns det något härligare än att planera framtida outfits? Nu är det läge att samla på sig inspiration för att kunna shoppa rätt och skaffa några riktigt heta looks för vår och sommar!

Inventera garderoben
Först och främst, köp inget nytt förrän du vet vad du har. Ta en heldag och plocka fram och inspektera kläder, skor och accessoarer. Sådant som du inte använt på över ett år men ändå är helt och rent kan du sälja eller skänka, annars kan du slänga det. Behåll alla tidlösa klassiker. En vår- och sommargarderob ska till exempel alltid innehålla vita skjortor och t-shirts och ljusa jeans, gärna både i stuprörsmodell och en rakare variant. Vad gäller skor så kan du aldrig gå fel med vita sneakers.

Nya trender
Mönstrat eller inte mönstrat, det är alltid frågan. Det kommer mycket småblommigt för den som har en dragning åt det romantiska och bohemiska, men även stora textbaserade statement tryck och block colours. Den nedstoppade t-shirten är helrätt, gärna ihop med ett par höga jeans som kan vara antingen en tajt femtiotalsmodell eller av typen mom jeans. Tänk Brenda och Kelly i Beverly Hills 90210!

Tvådelade set är fortfarande helrätt. Var inte rädd för den lätt pyjamasliknande modellen av byxa och jacka i samma tyg. De gör ett starkt intryck och är dessutom väldigt lätta och lediga plagg att ha på sig. Varje liten seger för kvinnokroppen att faktiskt kunna röra sig obehindrat i sina kläder är värd att fira.

Baddräkten har fått en revival, och då är det inte bara på stranden. Nej en snyggt designad baddräkt funkar lika bra som top ihop med byxor, shorts eller kjol. Många baddräkter har dessutom så mycket detaljer och dekorationer att de är i princip omöjliga att bada i, men desto snyggare att bära i stan. Med eller utan bh väljer du själv.

Och vad gäller då för accessoarer? Jo nu är det storleken som räknas – i öronen! Örhängen som verkligen syns, alla material och färger är tillåtna och du kan köra på ett ensamt örhänge eller ett par. Det viktiga är att de verkligen syns, och det är ett tacksamt komplement till en clean sommarlook med denim och vitt.

Inspireras gärna av både bloggar, bildsajter och de klassiska magasinen som är fyllda med härliga tips.

marinate