Rätt färgval – för din årstid

Du läste rätt – rätt färgval, för din årstid. Faktum är att alla människor kan kategoriseras inom de fyra årstiderna. Anledningen till att detta system uppfanns var för att guida folk till rätt färgval, som inte får dem att se trötta och slitna ut. Läs vidare för att hitta din årstid och vilka färgval som framhäver och förskönar dig!

Vintern

Den som kategoriseras in i vintern har oftast stora kontraster när det kommer till hudfärg, ögonfärg och hårfärg. Men det som främst definierar en vinter är att personen har en kall underton i samtliga tre. Kändisar som är solklara vintrar är exempelvis Anne Hathaway, Courtney Cox och Lupita Nyong ‘o. En vinter har aldrig ljust hår eller låga kontraster. Om du är en vinter passar du i starka, mättade och kalla färger. Anledningen till det är att du kan bära upp dessa kulörer utan att själv försvinna i dess närvaro. Du passar däremot sämre i varma bruna, röda och gula nyanser, då din kalla underton inte klarar av att bära upp dessa kulörer.

Våren

Om du är en vår är du motsatsen till en vinter. En vår är oftast ljus och varm, precis som en vacker vårdag! Kända vårar är exempelvis: Gwyneth Paltrow, Emma Watson och Amy Adams. Vårar har varma undertoner i huden. Du som är en vår passar bäst i varma och starka färger, då du likt vintern kan bära upp de starkare kulörerna. Skillnaden här är dock att du kan bära varma färger, det kan inte vintern.

Om ni är ett urbant företag som är ute efter en kul aktivitet, så kan ni anlita professionella människor som hjälper er på vägen, använd Fakturino för att finansiera en välförtjänt paus i arbetet!

Sommaren

Man kan tro att sommaren också är lika varm som våren. Men sommaren är den kalla systern till våren, alltså även den ljus men med kalla toner. Ljust hår, ljusa ögon och oftast ljus hud. Kända somrar är Ellen Pompeo, Jennifer Aniston och Maggie Gyllenhaal. Färger som passar sommaren är kalla och ljusa färger som inte tar över de låga kontrasterna i hud, ögon och hår.

Hösten

En höst är som en djupare variant av våren, med varma och kontrastrikta färger. Kända höstar är Julia Roberts, Jessica Alba och Lindsey Lohan. Dina färger är de varma och oftast starkare än vårens. Du klär i bruna, orangea och gula toner – precis som höstlöven! Du ska akta dig för att klä dig i kalla, svaga nyanser, då det tenderar att tvätta ur dig.

Vem är du?

Det är lätt att blanda ihop årstiderna. En mörk sommar och en ljus vinter kan nästan se likadana ut, på samma vis som en vår och höst gärna tenderar varandra. Men genom att jämföra sig med kändisar och hålla färger mot sin hud framför en spegel i dagsljus, så är du garanterad att komma fram till just din årstid.

Om du är osäker kan du göra ett test för att optimera sannolikheten att det blir rätt!

marinate