Så matchar du pennkjolen

Pennkjolen är ett av dom bästa plaggen i kvinnans garderob. Den passar till princip allt, är klassisk, tidlös och går att klä både upp och ner. Pennkjolen finns i många olika varianter och även i olika längd. Är man inte superbekväm i stramare tyg finns pennkjolar i mjukare material också. Den finns också i jeansvariant för den som hellre föredrar det. Här kommer några tips på hur du kan matcha din pennkjol. Kanske det bästa plagget som finns!

Till vardags

Att bära kjol till vardags är inte lika vanligt som att bära byxor. Men eftersom pennkjolar finns i många olika varianter så finns även de lite mer bekväma, som passar perfekt att bära till vardags. Pennkjolen passar som sagt till det mesta. Är du aktiv och går i skolan eller jobbar, kanske en lite mjukare kjol i bomull passar dig bäst. Du kan matcha med vilka överdelar som helst nästan. Det är det fina med pennkjolar. Både lösare och tightare överdel passar utmärkt. Vill du inte se alltför uppklädd ut passar ett par sneakers perfekt till. Det är dessutom bekvämt om du har längre dagar eller behöver gå mycket. Du kan med fördel bära ryggsäck till om du behöver bära runt på mycket saker. Pennkjolen finns som sagt i många varianter men också i många färger. Det finns även pennkjolar med mönster och där passar såklart enfärgade överdelar bäst. Det gäller att prova sig fram för att hitta det man själv gillar allra bäst. Med pennkjolen finns otroligt stora möjligheter. Skaffa gärna några olika pennkjolar som du kan variera mellan. En svart och en i någon rolig färg, samt någon med mönster.

Till fest

Att klä upp den mjuka pennkjolen är inte så svårt. Det kan handla om att man vill klä sig lite finare för att hälsa på vänner och bekanta eller för en tur på stan. Speciellt under helgen, om man är ledig, kan det vara härligt att göra sig lite extra fin för att åka ut på stan. Det höjer ens eget humör att känna sig fräsch och bekväm i sina kläder. Här kan du byta ut dina låga sneakers mot ett par stövlar och matcha med kappa och en lite finare handväska. Behöver du tips på skönhetsprodukter kan du via Beautystore hitta olika produkter för t.ex håret och huden.

Ska du t.ex på ett bröllop så kanske en pennkjol i något stramare tyg passar bättre. Kanske en snygg skinnkjol eller i mocka? Matcha med topp, kavaj eller kofta till, samt ett par snygga stövlar. Är det sommar passar en bolero samt klackskor eller ett par ballerina. Till sådana här fester passar en liten väska bäst, kanske en clutch eller en axelväska.

Till arbetet

Vissa yrken kräver en viss typ av kläder. Inom vissa yrken finns kjolen även som arbetsplagg. Men du kan också själv välja att använda kjolen om du t.ex. jobbar på kontor eller har ett yrke där det krävs att du ser presentabel ut. Där är pennkjolen perfekt då den passar med så mycket. Här kan du matcha med kavaj, kofta eller en ledig skjorta.

marinate