Vacker, varm och omtänksam

I takt med att världen och sociala medier utvecklas så blir vi människor mer modemedvetna och har ständig koll på vad som är inne just nu och för vilken årstid, men är vi tillräckligt medvetna om vad vi har på oss? Eller ser vi bara bort ifrån det och ser endast till så att vi bär det senaste eller plagg som någon vi ser upp till bar på någon tillställning?

Tänker vi överhuvudtaget på att den där snygga ullkappan man skådat hela sommaren i affärer, tidningar och på kändisar inför kommande höst faktiskt är framtagen från levande varelser? Ull ex. växer inte på träd.

Vet vi vad djuren får gå igenom för att vi ska klä oss snyggt och/eller hålla oss varma, istället för att använda oss av material från växtriket?

Man bör som människa tänka till och se över vad man bär för plagg och sätta sig in i verkligheten att djur av olika slag dagligen lider och i en del fall får sätta livet till just för att bli ett eller flera plagg till en mänsklig varelse.

Om man anser att det är rätt eller fel är upp till var och en, men när man väljer att bära andras kroppar/päls bör man vara skyldig till att sätta sig in i hur den individen har det och vad denne får genomgå för att göra dig nöjd och sedan ställa sig frågan om plaggen är värda det.

Ex. på material som kommer från djur:

  • Ull
  • Silke
  • Angora
  • Kashmir
  • Mink

Ex. på humana material.

  • Ekologisk bomull
  • Hampa
  • Kupro
  • Lin
  • Lyocell

Här är två liknande jackor i utförandet, det som dock skiljer dessa åt är att den ena har material som kommer från djur och den andra material som håller dig varm och fin utan att vara på någons bekostnad.

Valet av vilken man skulle välja känns enkelt, inte nog med att den nedre är snäll mot djuren. Håller vi inte med om att den djurvänliga var finare?

Tycker även du att den här kappan var en mycket vackrare skapelse än dunjackan så tycker jag att även du ska gå in och klicka hem den eller något liknande. Har du det knapert men inte kan hålla dig inga problem med Freedomfinance.se, en jacka är en investering och vi kan trösta oss med att den är för en god sak. Ett steg i rätt riktning.

Man kan alltså se helt fantastiskt klädd ut med djurvänliga material, så varför vill man bidra till lidande när det går så bra ändå? Vi måste bli mer medvetna, det är 2018. Inte en minut för tidigt med andra ord!

Växter är och har alltid varit vackra, det är dessa material vi ska skapa en snygg outfit av, inte döda kroppar eller andras päls. Eller hur?

Hoppas inte att vi ses vid ullkapporna.

marinate