Vad ska man egentligen ha på fötterna?

Det kan vara väldigt olika mellan människor vad man väljer att ha på fötterna. Vissa älskar att ta på sig ett par höga pumps medan andra trivs bäst i kängor eller sneakers. Ofta har man ju ett par skor som är ens favorit men som kanske inte alltid passar till alla tillfällen. Däremot så går det ju såklart trender i vad man ska bära på fötterna och inte, särskilt eftersom vi lever i ett land med väldigt skiftande klimat.

I tidningen Metromode går det att läsa att just tofflor varit sommarens hetaste trend i år! De flesta av oss har nog lagt märke till alla som glider runt i sina birkenstock och njuter av sommaren! Det som dock kanske förvånar vissa är att folk fortsätter gå runt i tofflor trots att hösten i princip är här. Det är ju faktiskt det som är så bra med just tofflor, det går ju att använda dem året runt, antingen hemma eller på jobbet. Perfekt! Och de går faktiskt att matcha till det mesta. Ett par tofflor kan vara en intressant kontrast till exempelvis någon finare outfit som krävs i jobbet.

Skor går även att köpa second hand men tänkt då på att kanske inte köpa ett par skor som är så ingångna. Därför är det viktigt (och särskilt om man gillar att handla second hand) att faktiskt testa skorna ordentligt i butiken. Det brukar också vara öppet köp på de flesta butiker så då kan man alltid köpa skorna och testa att gå lite mer i dem hemma. Men tänk på att inte gå ute med dem ifall det är så att du kommer till insikt att skorna inte var det du efterfrågat – då vill man ju kunna lämna tillbaka dem.

Det finns otroligt många märken och modeller av skor och det kommer ständigt nya trender. Däremot kan det faktiskt vara bra att satsa på att köpa skor av lite bättre kvalité. Tyvärr är de ju då oftast lite dyrare men det kan faktiskt löna sig i längden. Exempelvis ett par ordentliga vinterkängor i skinn (eller veganskt material!) som kostar lite extra kan man få hjälp med av återförsäljaren flera år efter inköp om någonting på kängorna skulle gå sönder. Därför är det så viktigt att spara kvittot!

För dem som kanske har problem med fötterna så finns det flera olika typer av sulor och inlägg som man kan ta hjälp av. Då kanske det underlättar den där dagen man faktiskt vill ha på sig ett par skor som är rätt platta eller har klack! Det finns många saker som faktiskt kan underlätta och göra så att man använder de skor man inte trodde att man klarade att ha på sig mer än någon timme i stöten. Det finns till och med folk som är utbildade i att gjuta sulor för att underlätta för personer som har smärta i fötterna.

Även om det finns otroligt mycket att välja på så är det viktigaste att man själv är bekväm i skorna – oavsett tillställning!

marinate