Välj kvalitetsplagg till basgarderoben

En basgarderob är en räddare i nöden och något som alltid går att återvända till när det är klädkris. Om du vill investera i några plagg som passar i en basgarderob men som är lite mer uppdaterade än de klassiska plaggen ska du få några bra tips. Varumärket Polo Ralph Lauren har tidlösa eleganta kläder som du kan använda år efter år. Deras kläder har under flera decennier varit med och utvecklat och format världens mode. De har genomtänkta plagg och det finns en röd tråd genom deras kollektioner. Ett tips är att ha olika basplagg som är cirka 80 procent av din garderob. De resterande 20 procenten kan vara utvalda trendplagg och detaljer som du byter ut varje säsong eller när du känner för det. De 20 procenten kan vara budgetköp medan de andra 80 procenten bör vara kläder av bra kvalité eftersom de ska hålla många säsonger. Oftast kostar kvalité lite mer men det brukar vara värt att lägga lite extra på bra plagg.

Skjorta med spets och jeans

Till basgarderoben har den vita skjortan en självklar plats men varför inte satsa på en lite roligare variant? Du kan med fördel köpa en vit eller krämvit skjorta i spets eller som har spetsdetaljer. Det är helt rätt för säsongen men även väldigt tidlös i sin stil. Precis som skjortan har de blå jeansen en plats i basgarderoben. Just nu är det trendigt med vida byxben och höga midjor. Klassiska raka jeans är tidlösa men det bästa är att välja en modell som du trivs i och som du tycker är snygg. En kjol är också bra att ha. Istället för att välja en enfärgad kjol kan du välja en med något diskret mönster eller småblommigt. Det ger lite liv i garderoben men samtidigt inte för mycket.

Klänningar och kavaj

Du kan också satsa på ett kavaj-set. Kavajen går att matcha med en rad olika plagg. Det är helt enkelt ett nyckelplagg som det är värt att lägga pengar på. En finstickad klänning är perfekt att ha och den fungerar oavsett vilken årstid det är. Stickat är förövrigt väldigt inne just nu. En annan klänning som är väldigt trendig i vår och sommar är den vita klänningen. Den vita klänningen är också ett tidlöst plagg som du kan använda nästa sommar igen fast det kommit nya trender.

Ta hand om dina plagg

När du investerar i dyra plagg som ska utgöra din bas är det väldigt viktigt att du tar hand om varje plagg och vårdar dem på rätt sätt. Olika material har olika skötselråd. Kolla upp vad som gäller för dina plagg om du är osäker.

marinate